tisdag 13 februari 2018

Första inlägget, ett nytt kapitel

Tjena tjena
Jag får väl inleda mitt första blogginlägg med en lite större presentation om mig själv än den som finns på  "Om mig"
Jag heter William Lewis för den som inte ser den stora rubriken över denna text. Jag är 15år gammal och fyller år den 29 November. (Min favoritursäkt som ofta används när jag placerar mig dåligt på en tävling.) Jag bor i Bromma, något utanför centrala Stockholm.
Jag tävlar MTB XCO och Långlopp för min Klubb MTB Täby och det har jag gjort sedan 2016.  2018 kommer jag att tävla mitt andra och sista år i P15-16.
Nytt för 2018 är att jag kommer tävla för Head på en Head Adapt Edge VI vilket kommer bli väldigt spännande. Att få representera ett sådant stort och marknadsledande företag som Head kommer vara väldigt hedrande och nytt. Jag hoppas kunna utveckla mig själv med hjälp av detta samarbete och växa som person och cyklist.
När jag inte tävlar eller tränar cykling så går min fritid ut på att plugga, umgås med vänner, träna andra sporter och slappa framför datorn. Inte mycket att hänga i julgranen när det kommer till annat än cykeln helt enkelt.

Målet och anledningen till varför jag startat den här bloggen är att dokumentera mitt träningsliv (Kommer inte skriva mycket om vanligt liv såsom skola,arbete,personliv etc) Och att aktivt uppdatera bloggen några eller någon gång i veckan.  Jag själv skulle gärna läsa en liknande "cykelblogg" skriven av en 15-åring så hoppas att ni vill läsa vad jag har att skriva.

Tillbaka till vardagen eller verkligheten, idag (tisdag) så bestod träningen av cirka 40 minuter coreträning och sedan
50 minuter intervaller på spinningcyklarna. . Det här råkar vara näst sista gången vi tränar här med klubben denna vinter.

Coreträningen på tisdagarna har jag alltid haft en typ hatkärlek gentemot, de är ofta väldigt jobbiga men ger bra resultat och en bra känsla i kroppen när de är klara.
 Idag var det dags för 40 minuter av ren smärta, vi körde tabata med olika övningar såsom klassiska armhävningar, situps etc men även ett par mer "avancerade" rörelser när det kommer till motoriken.
När coreträningen var över gällde det att snabbt packa ner alla grejer och sedan spurta upp till spinningsalen för att få en bra cykel, det finns nämligen bara två spinningcyklar som mäter watt.
(Alla tycker nog jag ser ut som en riktig jubelidiot när jag försöker gåspringa till cyklarna men det är de värt)

Spinningen bestod av ett gäng 1minutare, 2minutare och 30sekundare, jobbigt värre med andra ord.
Inte helt förvåndande så kändes det väldigt bra att bli klar och stretchningen har aldrig varit så efterlängtad.

Sedan när vi var klara med stretchningen så var det bara att dra på kompressionsstrumporna och börja sippa återhämtningsshaken som jag blandat till med vatten.
(Man måste återhämta sig bra för att vara redo för nästa träningspass och för att få ut så mycket utav träningen som möjligt,något jag följer pedantiöst)


Dagens träning var i Sollentuna sim och sporthall som kanske inte helt förvånande ligger i Sollentuna cirka 30 minuters bilresa hemifrån.

De sista vakna timmarna spenderades med läxor och att titta på Henrik öijer när han tävlade World Cup på Zwift. Roligt att titta på när folk tävlar och att samtidigt drömma sig bort till tävlingarna och kort-kort.

Skickade även in mina gymnasieval och lyckades söka mitt inackorderingstillägg idag vilket är skönt att få avklarat.

Ett extra långt blogginlägg idag till att starta av min bloggkariär med, men kommer nog inte inleda varje inlägg med en 250 ord lång beskrivning av mig själv i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar