lördag 10 mars 2018

Gran Canaria Dag 4

Dag 4

Idag stog det flertalet 90 sekunders maxspurter på ordningen.
Vi cyklade längsmed kusten tills vi hittade en lämplig backe, valet landade på en 500 meter lång backe med endast 20 höjdmeters skillnad. Slängde av mig alla flaskor, ryggsäckar etc och började köra.
Första gången var jag inte helt förvånansvärt snabbast upp. Satte en tid på 1.25min. Vilket blev en  1370 de plats av 17 400 personer på Strava. Respektabelt värre. 

Fortsatte i samma höga tempo men med allt sämre tider. Jag säger sämre men tiderna låg alla runt 1.28 till 1.32 så det var ingen massiv ökning i tid.
Efter fem gångers maxande så tar vi en längre paus på några minuter vid botten av backen.
 Då precis när vi ska börja igen så kommer Fredrik och Gunnar förbi, några cyklister från Stockholm som vi känner. Härligt att träffa andra svenskar här på Gran Canaria. Vi pratade i några fem minuter innan vi drog igång spurtandet igen.
För övrigt så har vi träffat på massvis med människor som vi känner, Paul och Erik Greijus, Oskar och Erik Ekman, 5st Kvänums IF cyklister, Calle Friberg, Lisa Norden sen också Fredrik och Gunnar.

Dock så gick det bara en gång uppför backen innan jag kände att benen inte svarade som jag ville. Var inte nöjd med prestationen så vi sket i 90 sekundrarna och körde mera längsmed kusten.

Vi körde till Arguineguin där vi stannade och åt lunch. 
Åt en Carbon bleu (en schnitzel med smält ost och skinka mellan) medans pappa åt en pasta Carbonara och drack sitt kaffe.
 Efter någon timmes ätande och chillande så rullade vi tillbaka hemåt.
Det stora problemet var dock att när vi kom hem hade vi bara kört i 39km och virka 2 timmar, inte kom vi hit för att cykla 39km och 2 timmar. Även om de två timmarna hade varit hyfsat ansträngande med 90 sekunders intervallerna.
'
Vi bestämmer oss rätt så snabbt för att cykla upp till Comunidad La Lumbre vilket är inåt land, uppför berget. Men när vi står där och funderar över vart vi ska cykla så rullar Alban lakata och Kristian hynek förbi! För er som inte vet är Alban lakata världsmästaren i mtb marathon. Inte varje dag man ser en sån. Kristian hynek är med i samma proffslag som honom.

På toppen av berget

Vi cyklar uppför i dryga 1 timme för att sedan rulla hem igen. Lite extra tid och distans i benen.

När vi kom hem hade vi kört 61 km, 3 timmar och cirka 1100 höjdmeter. Inte fy skäms efter gårdagens strapatser. 

Bara att börja återhämta sig igen.



Tack och adjö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar